Вбили лікаря заради наживи: київські слідчі повідомили про підозру двом іноземцям

Таксист та його знайомий напали на "клієнта", забрали його особисті речі, а після зв'язали та залишили у лісосмузі. Згідно з висновком судово-медичної експертизи смерть чоловіка наступила у результаті асфіксії. За скоєний особливо тяжкий злочин їм загрожує довічне ув'язнення.

До поліції надійшло повідомлення про зникнення безвісти 50-річного лікаря з Рівненщини, який поїхав до столиці та тривалий час не виходив на зв'язок. Відомості про подію правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та негайно розпочали пошуки.

Вбили лікаря заради наживи: київські слідчі повідомили про підозру двом іноземцям


Як розповів начальник управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у місті Києві Сергій Махно, поліцейські розпочали комплекс оперативно-розшукових та слідчих дій і швидко встановили причетних до злочину осіб:

"Завдяки злагодженій роботі всіх підрозділів поліції ми встановили, що один зі зловмисників працював водієм служби таксі. 20 грудня цього року спільно зі своїм знайомим він погодився підвезти потерпілого до готелю. Розуміючи, що в чоловіка можуть бути при собі гроші, спільники спланували злочин та під час поїздки іноземець наніс потерпілому декілька ударів, від яких той втратив свідомість. Тоді нападники відібрали у лікаря його особисті речі, зв'язали йому руки та ноги і непритомного залишили у лісосмузі за межами Києва".



Уродженців іншої держави, 1978 та 1985 років народження, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правоохоронці встановили місцезнаходження тіла потерпілого. Згідно з висновком судово-медичної експертизи смерть чоловіка наступила у результаті асфіксії.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за п. 6, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене групою осіб. Фігурантам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури затриманим повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину. Найближчим часом суд обиратиме їм запобіжні заходи.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии