Столичні слідчі повідомили про підозру водію, який скоїв ДТП за участю поліцейського

Правопорушник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, в’їхав у припарковані автомобілі. Внаслідок автопригоди постраждав пішохід та інспектор патрульної поліції. За скоєне водію загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Вчора на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що на проїжджій частині проспекту Перемоги в напрямку станції метро «Житомирська» трапилась дорожньо-транспортна пригода з постраждалими. На місце події виїхала слідчо-оперативна група з розслідування ДТП столичного главку та лікарі.

Столичні слідчі повідомили про підозру водію, який скоїв ДТП за участю поліцейського


Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Києва Анатолій Андросович, прибувши на місце події поліцейські опитали свідків інциденту, а лікарі надали потерпілим невідкладну медичну допомогу:



«Ми з’ясували, що водій автомобіля «Хюндай» здійснив наїзд на два припарковані авто, які були учасниками ДТП без потерпілих. Внаслідок цього постраждав пішохід та інспектор патрульної поліції, який саме оформляв автопригоду за участю автомобілів «Рено» та «БМВ». Після скоєного фігурант втік з місця дорожньо-транспортної пригоди та покинув власний автомобіль на дорозі. За допомогою камер відеоспостереження, встановлених в рамках програми «Безпечне місто», ми відстежили напрямок руху зловмисника та встановили його місцезнаходженн. Порушником виявився 31-річний киянин».



Зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Потерпілих з травмами різного ступеню госпіталізували у лікарню.

Слідчі столичного главку за процесуального погодження із Київською міською прокуратурою повідомили чоловіку про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 135 Кримінального кодексу України - залишення в небезпеці, та ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху. Санкція найбільш тяжкої статті передбачає до восьми років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Правоохоронці направили клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Києва

Марія Агапова

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии