Київські правоохоронці затримали зловмисника, який шахрайським шляхом намагався заволодіти коштами іноземки

58-річний іноземець пообіцяв жінці «вирішити» питання зі спецслужбами, аби її не позбавили посвідки на постійне місце проживання в Україні. Свої послуги він оцінив у 32 тисячі гривень. Наразі з ним проводяться слідчі дії.

До поліції Києва із заявою звернулася 24-річна уродженка іншої держави про вчинення відносно неї протиправних дій невідомим, який спонукає її надати неправомірну вигоду працівникам СБУ, аби її не позбавили посвідки на проживання. За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 - шахрайство, ч. 4 ст. 27 - види співучасників та ч. 3 ст. 369 - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі Кримінального кодексу України.

Київські правоохоронці затримали зловмисника, який шахрайським шляхом намагався заволодіти коштами іноземки


У ході досудового розслідування встановлено, що у 2016 році потерпіла приїхала до України з метою отримання медичної освіти. У вересні місяці нинішнього року вона отримала довідку на постійне місце проживання. Згодом їй став телефонувати невідомий та повідомляти, що співробітники СБУ готують документи для позбавлення її посвідки на постійне місце проживання та депортацію її чоловіка. Однак, це питання можна вирішити за 1400 доларів США.



За допомогою потерпіла звернулася до свого знайомого, який свого часу сприяв їй у оформленні документів на постійне проживання в Україні. 58-річний іноземець запропонував потерпілій вирішити це питання за 32-і тисячі гривень. Коли жінка повідомила, що такі гроші в неї відсутні, посередник запропонував їй передати 300 доларів США і далі щомісячно сплачувати ще по 100 доларів.
Сьогодні, 9 листопада, слідчими столичної поліції спільно з співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури іноземця було затримано після отримання неправомірної вигоди на банківський рахунок в сумі 32-х тисяч грн. Банківську картку вилучено.



Наразі із затриманим проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні цього кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. У рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до цього кримінального правопорушення.

Відділ комунікації поліції Києва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии