Київські оперативники викрили групу зловмисниць на крадіжці із сумки

П’ятеро жінок у підземному переході витягнули із сумки перехожої гаманець. Незаконні дії фігуранток помітили поліцейські, які зупинили зловмисниць і повернули викрадену річ законній власниці.

Деталі скоєння злочину розповів начальник оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку поліції Києва Віталій Отрудько:

«Подія трапилася у Голосіївському районі столиці. 18-річна дівчина піднімалася сходами у підземному переході. Поруч із киянкою йшли невідомі жінки, котрі непомітно оточили потерпілу. Спритниці швидко відкрили сумку жертви та витягнули звідти гаманець, в якому були гроші, документи та банківські картки. Однак дії правопорушниць не залишилися непоміченими: наші співробітники зупинили жінок. Під час поверхневого огляду у них виявили викрадений гаманець, який поліцейські вилучили та повернули потерпілій».

Спершу зловмисниці назвалися вигаданими іменами, однак правоохоронці швидко встановили їхні анкетні дані. Відомо, що вік спритниць – від 17-ти до 42-х років, вони приїхали до столиці із Закарпаття. Двоє із них уже були раніше судимі за скоєння крадіжок.

За даним фактом слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігуранткам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Рева

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии