За матеріалами Нацполіції у 2019 році до суду скеровано понад 200 кримінальних проваджень щодо членів ОЗГ – Роман Осуховський

Виявлені організовані злочинні групи діяли у сферах незаконного обігу зброї, наркотиків, незаконного заволодіння транспортними засобами тощо. Частина ОЗГ мали міжрегіональні або транснаціональні зв’язки. Членам ОЗГ слідчі інкримінують вчинення майже 250 кримінальних правопорушень. Про це начальник Департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) Національної поліції України Роман Осуховський повідомив сьогодні, 7 серпня, на нараді, присвяченій підбиттю підсумків роботи кримінального блоку поліції упродовж семи місяців 2019 року.

Роман Осуховський зазначив, що на сьогодні за матеріалами підрозділів Національної поліції до суду скеровано 208 кримінальних проваджень відносно організованих злочинних угрупувань. Три з виявлених ОЗУ мали міжрегіональні зв’язки, ще одне – транснаціональні. Крім того, поліція виявила шість ОЗУ, створених на етнічній основі.

За матеріалами Нацполіції у 2019 році до суду скеровано понад 200 кримінальних проваджень щодо членів ОЗГ – Роман Осуховський


Оперативники регіональних підрозділів ДСР упродовж семи місяців 2019 року задокументували протиправну діяльність членів трьох угрупувань, які займалися незаконним обігом зброї на території Київщини, Чернігівської та Чернівецької областей.

Крім того, оперативники виявили і припинили діяльність шести злочинних груп, що діяли у сфері незаконного обігу наркотиків. Зокрема, в Чернівецькій області було виявлено дві такі групи, на Закарпатті, в Івано-Франківській, Кіровоградській та Тернопільській областях – по одній ОЗГ.



За матеріалами підрозділів стратегічних розслідувань поліції Криму, Запорізької області та Києва до суду скеровано матеріали щодо членів трьох виявлених угрупувань. Їхні дії слідчі кваліфікували як створення злочинної організації. Ще в чотирьох випадках дії членів виявлених угрупувань кваліфіковані як бандитизм. Такі факти задокументовані регіональними підрозділами ДСР на Донеччині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.



Загалом учасникам задокументованих ОЗГ слідчі інкримінують вчинення 245 злочинів. Третина з них – це злочини у сфері обігу наркотиків. П’яту частину (46) виявлених кримінальних правопорушень становлять крадіжки, у 18 фактах йдеться про вимагання. Крім того, оперативники задокументували 10 розбійних нападів, три факти незаконного обігу зброї, два заволодіння транспортними засобами та умисне вбивство.

Нагадаємо, раніше В’ячеслав Аброськін зазначав, що рівень протидії оргзлочинності в Україні є чи не найкращим за останні вісім років.
Департамент комунікації

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии