Розкрадання 20 млн грн на будівництві казарм для військовослужбовців - керівники столичної будівельної фірми постануть перед судом

Отримані злочинним шляхом кошти, обвинувачені легалізували шляхом купівлі нерухомості, елітних автівок та на інші власні потреби.

Викрили злочинну «схему» та отримали докази причетності її учасників оперативники управління стратегічних розслідувань в Житомирській області та слідчі ГУ Національної поліції у м. Києві.

Під час слідства правоохоронці встановили, що у 2018 році одне з територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь уклало з приватною будівельною компанією ряд договорів на виконання робіт із будівництва казарм поліпшеного типу для військовослужбовців на території Житомирської та Полтавської областей.

Розкрадання 20 млн грн на будівництві казарм для військовослужбовців - керівники столичної будівельної фірми постануть перед судом


Надалі на банківські рахунки компанії у якості авансового платежу перерахували 20 млн грн, за які упродовж трьох місяців з моменту отримання підрядник мав закупити необхідні для будівництва матеріали, конструкції та вироби. Проте, з метою заволодіння державними коштами та виведення їх у «тіньовий» сектор економіки посадовці підрядної фірми провели ряд безтоварних операцій з підконтрольними фірмами. Отримані в такий спосіб кошти легалізували шляхом купівлі нерухомості, елітних автівок та на інші власні потреби.



Унаслідок злочинної діяльності зловмисники привласнили понад 20 млн грн коштів державного бюджету.
Поліцейські завершили досудове розслідування та за погодженням із Київською міською прокуратурою скерували обвинувальний акт стосовно трьох осіб – керівників столичної будівельної фірми - до суду. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу України:
ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом);
ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку).
За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии