Столичні слідчі повідомили про підозру працівникам лабораторії та їх спільникам за видачу COVID-сертифікатів без здачі аналізів

Злочинну схему організував лікар лабораторії, який керував діями посередників. Щоденно цією послугою користувалися від 3 до 5 осіб. За отримання підроблених документів клієнти сплачували від 725 до 1800 гривень. Порушникам загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, що столичні поліцейські спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань в м. Києві викрили злочинний бізнес лікаря та медсестер, які надавали COVID-сертифікати із недостовірними даними в одній зі столичних лабораторій.

Столичні слідчі повідомили про підозру працівникам лабораторії та їх спільникам за видачу COVID-сертифікатів без здачі аналізів


У ході досудового розслідування встановлено, що злочинний бізнес налагодило шестеро осіб. Лікар-терапевт підшукував клієнтів, а дві медсестри та адміністратор вносили неправдиві дані про відсутність у клієнта коронавірусної інфекції у відповідну базу даних і друкували готові документи без фактичної здачі аналізів. Клієнтів лікарю-бізнесмену допомагали шукати двоє посередників – жінка та чоловік, громадяни іншої держави. Вартість послуги коштувала від 725 до 1800 гривень за сертифікат. Під час обшуків поліцейські вилучили десятки бланків COVID-сертифікатів, гроші, комп’ютерну техніку, які долучили до матеріалів кримінального провадження.



Слідчі управління столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури усім шістьом правопорушникам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передчаченого ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Санкція статті передбачає позбавлення волі до п’яти років. Триває досудове розслідування.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии