У Києві поліцейські повідомили підозру працівникам приватної лабораторії за підробку COVID-документації

Вартість одного сертифікату або довідки становила від 900 до 1800 грн залежно від терміну «виконання».

У Києві поліцейські повідомили підозру працівникам приватної лабораторії за підробку COVID-документації
Злочинну схему викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві спільно зі слідчими столичної поліції. У ході слідства поліцейські встановили, що до організації схеми причетні працівники приватної лабораторії та мешканці Києва, які займалися розповсюдженням готових довідок. Зловмисники продавали сертифікати та довідки про проходження тестування на COVID-19 із зазначенням негативних результатів тестів, у тому числі й без фактичного проведення відповідних досліджень. Видавалися сертифікати для виїзду громадян за кордон, а також довідки, що могли бути використані за місцем вимоги.

Крім того, встановлені факти фальсифікації результатів аналізів пацієнтів із негативного на позитивний. Вартість одного сертифікату чи довідки коливалася від 900 до 1800 грн залежно від терміну виконання. Так, упродовж грудня 2020 по березень 2021 було задокументовано видачу та збут працівниками лабораторії щонайменше 19 підроблених сертифікатів та довідок.

Сьогодні, 5 листопада, на підставі отриманих доказів чотирьом працівникам приватної лабораторії та двом киянам повідомили про підозри за ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.



Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура. Викриття шахрайської схеми проводилося за участі Державної прикордонної служби України.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии