Хмельницькі правоохоронці викрили в одержанні хабара посадовця Держпродспоживслужби та спеціаліста з оцінки сільськогосподарської техніки

Посадовець та його поплічник вимагали 1000 доларів США за сприяння у виготовленні документації та постановку на централізований облік сільськогосподарської техніки.

Хмельницькі правоохоронці викрили в одержанні хабара посадовця Держпродспоживслужби та спеціаліста з оцінки сільськогосподарської техніки


Оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області, слідчі поліції Хмельниччини за процесуального керівництва військової прокуратури 31 серпня викрили протиправну діяльність посадовця Головного управління Держпродспоживслужби в області та спеціаліста з оцінки сільськогосподарської техніки.



Як встановили правоохоронці, правопорушники вимагали від суб’єкта підприємницької діяльності області хабар в сумі 1000 доларів США за вирішення питання щодо підготовки, виготовлення документів та постановку на централізований облік сільськогосподарської техніки.

Після отримання фігурантами неправомірної вигоди в сумі 26,4 тисяч гривень, що еквівалентно 1000 доларів США, їх затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.



Правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Сектор комунікації
за інформацією УЗЕ в Хмельницькій області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии