«Дитина – не товар і не спосіб заробітку!» під таким гаслом столичні поліцейські провели тренінг у дитячому таборі

З нагоди Всесвітнього для протидії торгівлі людьми співробітники відділу ювенальної превенції разом із тренерами Всеукраїнського громадського центру «Волонтер» завітали до дитячого табору в Пущі-Водиці.

Метою поліцейських та співробітників Центру було розповісти дітям про таке явище, як «торгівля людьми» та пояснити, як діяти у разі виникнення небезпечної для здоров’я, свободи та життя ситуації.

«Дитина – не товар і не спосіб заробітку!» під таким гаслом столичні поліцейські провели тренінг у дитячому таборі


Під час тренінгу правоохоронці розповіли дітям про те, чому вони можуть потрапити в сучасне рабство та розповіли прості правила, завдяки яким людина може уникнути небезпеки.

Поліцейські разом із тренерами Центру підготували для мешканців табору ілюстративні матеріали та цікаву вікторину. Це допомогло в ігровій формі розповісти малечі про серйозну тему та дало змогу перевірити, як добре діти засвоїли інформацію.



«Найпоширенішою проблемою є дитяче жебракування та продаж дітей за кордон у різноманітних цілях. Малолітні також стають жертвами трудового чи сексуального рабства. Серед правил, які допоможуть уникнути небезпеки: не спілкуватися з незнайомцями, ані на вулиці, ані в Інтернеті, розповідати батькам про підозрілі знайомства чи пропозиції і ,звичайно, завжди можете розраховувати на допомогу поліцейських», - розповіла співробітниця відділу ювенальної превенції Аліна Даценко.



Діти брали активну учать у моделюванні небезпечних життєвих ситуацій, спілкувалися з поліцейськими та тренерами. Наостанок малеча подякувала гостям та запросила приїхати до них знову.

Варто зазначити, що від початку року столичні поліцейські розпочали 12 кримінальних проваджень у сфері торгівлі людьми. Окрім цього, направили до суду кримінальні провадження щодо діяльності організованої злочинної групи та організованої злочинної організації, які займалася вербуванням та продажом людей за кордон.

Відділ комунікації поліції Києва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии