На Хмельниччині продовжується підготовка консультантів, які працюватимуть за програмою психологічної підтримки поліцейських «Рівний — Рівному»

У Головному управлінні Нацполіції в Хмельницькій області для учасників програми провели семінар-тренінг, який включав у себе як теоретичну, так і практичну частини. Навчання проходило за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP).

На Хмельниччині продовжується підготовка консультантів, які працюватимуть за програмою психологічної підтримки поліцейських «Рівний — Рівному»


Нагадаємо, програма психологічної підтримки поліцейських за принципом «рівний – рівному» передбачає впровадження в системі Національної поліції України інституту взаємопідтримки поліцейських, який дозволить визначити та вирішити психологічні проблеми працівників на ранніх етапах їх виникнення. Програма покликана стати якісним і дієвим інструментом профілактики кризових станів.



Восени минулого року ми почали впроваджувати у нас програму психологічної підтримки поліцейських «Рівний — Рівному», — говорить Віталій Манзяк, начальник сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП. — Відповідно до концепції програми, психологічну підтримку поліцейським будуть надавати їхні колеги-консультанти, які виявили бажання бути такими собі психологами-волонтерами у своїх підрозділах і пройшли відповідне навчання.


Учасники програми вже пройшли ряд тренінгів, які проводили як канадські та київські фахівці, так і місцеві спеціалісти.



Зокрема, крайній семінар-тренінг, окрім теоретичної частини, містив у собі чималий практичний блок, де фахівці навчали колег методикам боротьби зі стресом, принципам м’язової релаксації тощо.
Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии