Правоохоронці Харківщини оперативно припинили масштабні викрадення деревини у трьох районах області

Шість транспортних засобів, які перевозили зрублені дерева, були зупинені на територіях Золочівського, Красноградського та Чугуївського районів. Оперативні заходи проводилися спільними зусиллями працівників слідчого управління ГУНП в Харківській області, територіальних підрозділів поліції, співробітників регіонального Управління служби безпеки України та Державної екологічної інспекції під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Правоохоронці Харківщини оперативно припинили масштабні викрадення деревини у трьох районах області
В ніч на 26 липня було організоване масштабне відпрацювання державних лісництв регіону з метою протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з незаконною вирубкою лісових насаджень на території Харківської області.

В результаті вжитих заходів затримано шість вантажівок, які перевозили більше 75 кубічних метрів високоякісної деревини дуба.
Так, 25 липня під час патрулювання Золочівського району група реагування патрульної поліції зупинила у селищі Золочів транспортні засоби, завантажені деревиною. Як виявилося, документи на лісопродукцію у водія були відсутні. Загальна кількість зрублених дубів складає 12 метрів кубічних.

Вантажівки зі стовбурами дерев поліцейські виявили в посадці села Кирилівка Красноградського району.

На час прибуття нарядів поліції в лісосмузі знаходилися 7 молодиків. В автомобілях «ЗІЛ» та «КАМАЗ» з причепом поліцейські виявили 20 дубів різного діаметру від 32 до 42 сантиметрів. Крім того, на місці події знаходився автомобіль марки «УАЗ», в середині якого поліцейські виявили дві бензопили. Загальна кількість деревини складає близько 35 метрів кубічних. Автомобілі та знаряддя злочину вилучено та поміщено на територію Красноградського ВП.

Під час проведення операції на території Чугуївського району правоохоронці виявили та припинили незаконну порубку лісу на базі лісництв державних підприємств Харківської області. У ході огляду місця події із залученням спеціалістів-екологів, виявлено та вилучено 25 кубометрів круглого лісоматеріалу породи дуб, 5 кубометрів дубових дров та 2 транспортні засоби, за допомогою яких зловмисники перевозили незаконно заготовлену деревину.

За усіма виявленими фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Вирішується питання накладення арешту на транспортні засоби і вантаж. Сума завданих збитків встановлюється. Також поліцейські з'ясовують походження деревини та усі обставини подій.

Поліцейські і надалі здійснюватимуть комплекс необхідних заходів з метою припинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконними порубками лісу на Харківщині. Хід цієї роботи перебуває на особистому контролі керівництва обласного главку поліції.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии