У Харкові 400 патрульних поліцейських відпрацювали навчики із забезпечення публічного порядку під час масових заходів

Поліцейські Департаменту патрульної поліції Нацполіції, зокрема й начальники управлінь патрульної поліції та їхні заступники, командири й заступники командирів рот поліції тактико-оперативного реагування (ТОР), патрульні рот, поліцейські велопатруля та кавалерійської роти, протягом двох тижнів на базі ХНУВС відпрацьовували злагодженість та ефективність дій поліцейських підрозділів у різних ситуаціях під час масових заходів.

У Харкові 400 патрульних поліцейських відпрацювали навчики із забезпечення публічного порядку під час масових заходів


У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди вручення сертифікатів патрульним поліцейським, які звершили тактико-спеціальні навчання з протидії масовим заворушенням. У заходах взяли участь заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко, начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков, керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп, директор Регіонального програмного офісу ICITAP в Україні Майкл Холл.



Розпочалися заходи показовими виступами за участі слухачів курсів, під час яких вони продемонстрували вміння й навички, які опанували під час проходження тактико-спеціальних навчань з протидії масовим заворушенням.



Ці навчання стали можливими завдяки підтримці міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США (ICITAP) у рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка і забезпечення сталості реформ у Національній поліції України». Заняття проводили інструктори зі США, які мають багаторічний досвід роботи в правоохоронних органах.

Заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич зазначив, що патрульні поліцейські за короткий проміжок часу змогли створити злагоджений, потужний і сильний колектив.



"Ви показали, що наша поліція готова забезпечити порядок під час проведення масових заходів, і, головне, – захистити права людей під час масових зібрань, - звернувся він до випускників курсів. - Сподіваюся, що такі навчання ви тепер проводитимете кожного року з працівниками Головних управлінь Національної поліції, де ви працюєте".

Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков поділився спогадами про створення підрозділів тактико-оперативного реагування (ТОР).



"Ми розуміли усі ризики, але успішно пройшли цей рубікон, і тепер бачимо дружний і сильний колектив, - зазначив Євгеній Жуков. - Дякую нашим іноземним партнерам, керівництву Харківського національного університету внутрішніх справ за підтримку, вам, слухачі, за сумлінну службу й відчуття плеча товариша".

Із закінченням тактико-спеціальних навчань з протидії масовим заворушенням патрульних поліцейських привітала керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп.



"Приємно брати участь у церемонії вручення сертифікатів, які ви заслужили, – сказала пані Лангенкамп. – Ви відіграєте важливу роль у дотриманні прав людей на мирні зібрання, під час яких вони можуть вільно спілкуватися, дотримуючись при цьому порядку. Ми запросили американських тренерів, які тісно з вами працювали увесь цей час. Я дякую усім вам, за те, що докладали усіх зусиль під час навчання й продемонстрували високий рівень співпраці між Україною та США".

Директор Регіонального програмного офісу ICITAP в Україні Майкл Холл сказав, що бачив, як проходили навчання і він приємно вражений результатами.



"Ви прекрасно діяли усі разом: ТОР, велопатруль, кінний підрозділ, демонструючи усі свої тактичні навички, згуртованість і злагодженість у роботі, - сказав Майкл Холл, звертаючись до випускників курсів. - Продовжуйте бути такою злагодженою командою, дбайте один про одного, служіть вашим громадам, пишаючись цією службою, і, безумовно, демонструйте співчуття. Завжди будьте на передовій позитивних змін!"



Випускники тактико-спеціальних курсів з протидії масовим заворушенням отримали сертифікати. Набуті теоретичні й практичні знання будуть застосовані поліцейськими патрульної поліції у повсякденній службовій діяльності.

За матеріалами відділу зв’язків з громадськістю ХНУВС

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии