Правоохоронці Донеччини викрили мережу аптечних закладів, де збували наркотики

Група з п’яти громадян організувала збут кодеїновмісних препаратів в аптеках м. Селидового, м. Вугледара та м. Мирнограда. Припинили незаконну діяльність зловмисників працівники Служби безпеки України та слідчого управління поліції Донецької області. За цінами тіньового ринку вартість вилучених наркотичних засобів сягає понад 300 тисяч гривень.

Правоохоронці Донеччини викрили мережу аптечних закладів, де збували наркотики


За процесуального керівництва обласної прокуратури правоохоронці задокументували факт незаконного продажу нарковмісних лікарських препаратів у трьох аптеках Донеччини.

Доказова база злочинної діяльності збиралася кілька місяців. Було проведено 14 оперативних закупівель та ряд обшуків - в аптеках та за місцем мешкання підозрюваних. Вилучено більше тисячі блістерів нарковмісних препаратів, 1,5 мільйона гривень, документацію та «чорнову бухгалтерію». Вартість вилученої наркотичної речовини за ціною тіньового ринку сягає понад 300 000 гривень.

Встановлено, що організатор збуту кодеїнових препаратів – мешканець м. Біла Церква. Чоловік створив на території Селидового, Вугледара та Мирнограда мережу аптечних закладів, через які налагодив незаконний збут наркотичних засобів - препаратів кодеїну. До незаконної діяльності чоловік залучив чотирьох посібників, які безпосередньо продавали та доставляли засоби з Київської області.

Організатора бізнесу затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.







Відділ комунікації поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии