На Львівщині запрацювала «Територія безпеки» для дітей

Пункти допомоги дітям розташовані в аптеках, магазинах та кафе міста Жовква – вони позначені спеціальними логотипами, а персонал пройшов інструктаж та знає алгоритми дій для вирішення нетипових ситуацій, у які можуть потрапити маленькі мешканці громади. В усіх навчальних закладах міста вчителі та вихователі пояснюють дітям, що тут вони отримають від дорослих будь-яку допомогу.

На Львівщині запрацювала «Територія безпеки» для дітей


У Жовкві запрацювали перші дев’ять «точок допомоги» для дітей, які позначені спеціальним маркуванням – наліпкою біло-зеленого кольору з надписом «Територія безпеки. Тут тобі допоможуть!». На відкритті пунктів були присутні начальник відділу ювенальної превенції поліції Львівщини Ольга Ковальчук, голова ГО «Включайся» Степан Козицький, керівник проєкту Дмитро Дубін, голова Жовківської громади Олег Вольський та інші.

Проєкт «Територія безпеки. Тут тобі допоможуть!» запроваджений завдяки співпраці між Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Департаментом освіти та науки, Службою у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації за ініціативи громадської організації «Включайся».



Метою є надання практичної та реальної допомоги дітям, які потрапили у складні обставини – загубились, піддаються переслідуванню, стали жертвою булінгу чи інших. Кожна дитина у Жовкві буде знати, що у пункті, позначеному спеціальним логотипом, вона перебуватиме у безпеці і, у випадку необхідності, до вирішення її проблеми будуть залучені поліцейські, медики та працівники соціальних служб.

Місто Жовква було визначене як пілотне для участі у проєкті, презентація якого відбулась 20 травня. Відтоді 9 місцевих підприємців погодились надати свої магазини та аптеки для використання у якості пунктів допомоги. Приміщення розташовані на маршрутах, якими діти користуються найчастіше – це дороги до шкіл, освітніх закладів. Вони позначені спеціальними логотипами, а персонал пройшов інструктаж та знає алгоритми дій для вирішення нетипових ситуацій, у які можуть потрапити маленькі мешканці громади.

Окрім того, у рамках проєкту поліцейські Львівщини здійснюватимуть заходи, спрямовані на захист прав та інтересів На Львівщині дітей, надання їм необхідної допомоги у кризових ситуаціях, підвищення рівня безпеки, створення осередків підтримки та профілактики злочинності щодо дітей.

Відділ комунікації поліції Львівської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии