«Смотрящому» у Київському СІЗО повідомили про підозру – поширював злочинний вплив

Зловмисник також є одним з учасників злочинної організації, яка займалася незаконним постачанням наркотиків на територію установи відбування покарань. Її правоохоронці викрили у квітні цього року.

«Смотрящому» у Київському СІЗО повідомили про підозру – поширював злочинний вплив


Оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві встановили, що 26-річний утриманець Київського СІЗО поширював серед інших ув’язнених так звані «злодійські традиції», закликав порушувати правила поведінки в установі, передавав отримані від незаконного обігу наркотиків кошти у так званий «общак». Здобувши авторитет у злочинному середовищі та підтвердивши свою «вірність злодійським законам», зловмисник отримав статус так званого «смотрящого» за карцером СІЗО.
На підставі отриманих доказів сьогодні, 10 червня, фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення та поширення злочинного впливу в СІЗО).
Нагадаємо: поліцейські викрили незаконний канал постачання на територію установи наркотичних речовин, до роботи якого причетний «смотрящий». У квітні цього року сімох учасників злочинної організації затримали. Усім інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии