Поліцейські у Полтаві затримали підозрюваного у вбивстві дівчини у столичній квартирі

Тіло загиблої із ножовими пораненнями поліцейські знайшли у помешканні, яке вона винаймала. Слідчі розпочали кримінальне провадження і завдяки проведеним заходам оперативно вийшли на слід підозрюваного.

За допомогою до правоохоронців звернувся чоловік, який повідомив, що його 18-річна донька, яка живе і навчається у Києві, не виходить на зв'язок. У Голосіївському управлінні поліції зареєстрували вказану інформацію та виїхали на адресу, яку вказав заявник.

Поліцейські у Полтаві затримали підозрюваного у вбивстві дівчини у столичній квартирі


Прибувши на місце, поліцейські помітили, що двері квартири незамкнені. Відчинивши їх, правоохоронці побачили на підлозі тіло дівчини із численними ножовими пораненнями. Слідчо-оперативна група провела огляд, працювали також судово-медичний експерт, криміналісти, кінологи зі службовим собакою.



За даним фактом слідчі Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


Завдяки оперативно проведеним заходам і невідкладним слідчим діям (зібрані покази свідків, вилучені записи з камер відеонагляду тощо) поліцейські встановили особу можливого підозрюваного і почали його пошуки. Оскільки правоохоронці мали інформацію, що він може переховуватися у Полтаві, орієнтування було передане місцевим поліцейським. Також у Полтаву виїхали столичні оперативники.



«Сьогодні хлопця затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і доставляють до Києва, де слідчі будуть проводити з ним слідчі дії. Що характерно: він, ще коли поліцейським не було відомо про вбивство дівчини, разом із батьками та адвокатом прибув у полтавську поліцію і написав заяву про те, що у Києві на нього був здійснений напад. Однак є достатньо речових доказів щодо його причетності до цього злочину. Нині він надає перші пояснення, згодом ми з’ясуємо мотив вбивства і обставини цієї події. За погодженням із прокурором йому буде оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства та обрано міру запобіжного заходу», - розповів начальник Головного управління поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

У квартирі, де сталося вбивство, правоохоронці вилучили його одяг зі слідами крові, які він намагався запрати, а в помешканні, де він жив, проводять невідкладний обшук.

Попередньо відомо, що хлопець і дівчина познайомили у Полтаві, товаришували. Що сталося між ними у квартирі – встановить слідство. За вчинення умисного вбивства 18-річному мешканцю Полтави загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии