На Чернігівщині поліція викрила корупційну «схему» оформлення товарів на митному пості «Сновськ»

Сьогодні, 23 липня, начальник митного посту та посередник були затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Загальна сума отриманої ними неправомірної вигоди - 230 тисяч гривень.

На Чернігівщині поліція викрила корупційну «схему» оформлення товарів на митному пості «Сновськ»


Оперативниками управління захисту економіки в Чернігівській області Національної поліції України були зібрані матеріали щодо функціонування корупційної «схеми» оформлення товарів на митному пості «Сновськ».
Було встановлено, що за безперешкодне митне оформлення вантажів, а саме пиломатеріалів, в митному режимі «Експорт» керівник митного посту через посередника одержував від експортерів неправомірну вигоду. Так, лише упродовж травня-липня оперативниками УЗЕ, слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Києві за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України було задокументовано факти отримання фігурантами кримінального провадження 15 тисяч неправомірної вигоди.


Сьогодні, 23 липня, правоохоронці затримали керівника митного посту та посередника під час одержання чергового «траншу» - 7500 гривень. Крім того, було задокументовано факт передачі частини хабара службовій особі одного з відділів Управління фітосанітарної інспекції ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області. Кошти одержав за видачу фітосанітарного сертифікату без проведення огляду пиломатеріалів, які експортувались.



Загалом упродовж 2019 року начальник митного посту та посередник одержали 230 тисяч гривень неправомірної вигоди. Всі кошти у якості хабара суб’єкти господарювання перераховували на картковий рахунок посередника.


Наразі начальник митного посту та посередник затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Проводяться санкціоновані обшуки на території митного посту «Сновськ», у приміщеннях відділу Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та за місцями мешкання та роботи фігурантів.

Санкція статті 368 частини 3 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадуємо, минулого тижня у Вінницькій області поліція викрили посадовців митниці у створенні "схеми" з розмитненням автотранспорту.
Крім того, злочинну «схему» ввезення автомобілів до України без сплати податків було викрито на Волині.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии