Діючого посадовця поліції та колишнього слідчого затримано у столиці на одержанні хабаря

За безперешкодне ведення підприємницької діяльності група осіб, до якої входили в тому числі діючі та колишні поліцейські Києва, вимагала та отримувала від місцевого мешканця щомісячну «винагороду» у сумі 20 тисяч гривень. Спільними діями Служби безпеки України, внутрішньої безпеки Національної поліції України та Державного бюро розслідувань посадовця поліції та колишнього співробітника затримано на отриманні чергового хабара.

У квітні 2019 року було встановлено, що група осіб, до складу якої входять учасники однієї з громадських організацій, колишній слідчий Печерського управління поліції та посадовець Деснянського управління поліції Києва причетні до схеми незаконного збагачення. Зокрема, за уникнення перевірок з боку правоохоронних органів фінансово-господарської діяльності та нестворення проблем у бізнесі, фігуранти групи забажали від одного з приватних підприємців систематичну «данину» кожному з них, на загальну суму 20 тисяч гривень.
За викритим фактом слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури Києва, було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Оперативники СБУ та Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ задокументували передачу чоловіком викритим фігурантам неправомірної вигоди на загальну суму 40 тисяч гривень.
Під час чергової зустрічі підприємець передав своїм «покровителям» ще по 7 та 15 тисяч гривень. Відразу після одержання коштів 26-річний колишній поліцейський та 29-річний діючий капітан поліції були затримані працівниками внутрішньої безпеки НПУ, СБУ та ДБР, за процесуального керівництва столичної прокуратури. Речові докази вилучено.

Затриманим, наразі в порядку ст.208 КПК України, загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Тривають подальші слідчі дії, з метою притягнення до відповідальності інших учасників викритої групи.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии