У Кривому Розі поліція викрила реабілітаційний центр, який працював без відповідних документів

Під приводом лікування від алкогольної та наркотичної залежності до закладу поміщали людей, які потребували реабілітації. Однак за гроші, які сплачували родичі, вони не отримували жодної медичної допомоги та жили у неналежних умовах.

У Кривому Розі поліція викрила реабілітаційний центр, який працював без відповідних документів


Як встановили правоохоронці, центр розташовувався в одному з приватних будинків на території Довгинцівського району. Під час огляду у будівлі перебувало 16 осіб, у тому числі 12-річна дитина. Під час перевірки поліцейські не виявили жодних дозвільних документів на ведення медичної практики та реабілітації від алкогольної і наркотичної залежності.



Також у діях організаторів вбачаються ознаки шахрайських дій. За попередньою інформацією, потерпілі перераховували на рахунки зловмисників кошти за лікарські препарати, які в подальшому не отримували.
15 травня слідчим відділом за погодженням із прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ст. 138 (Незаконна лікувальна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

В рамках досудового розслідування призначено ряд слідчих дій, направлених на з’ясування всіх обставин справи та затримання осіб, причетних до організації незаконного реабілітаційного центру.



Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии