На Херсонщині ювенальні поліцейські повернули додому двох неповнолітніх хлопчиків

Мрія вперше побачити море змусила двох неповнолітніх хлопчиків потай від батьків проїхати на одному велосипеді по жвавій трасі 50 км. Діти таки дісталися моря, але дорогу назад не запам’ятали. Так, друзі опинилися на трасі біля Генічеська - розгублені, промокли від зливи і не знали, що робити далі.

На щастя, дітей побачили начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько та старший інспектор відділу Олександр Атаман. Вони проводили рейд у курортному місті Генічеськ і саме поверталися на місце служби, коли на виїзді з міста побачили хлопчиків.

На Херсонщині ювенальні поліцейські повернули додому двох неповнолітніх хлопчиків


Про події того дня розповів Ярослав Шанько. «Побачивши на трасі хлопчиків, ми одразу зрозуміли - їм потрібна допомога. Діти були налякані, розгублені, їх одяг промок вщент від нещодавньої зливи». Поліцейські розпитали дітей і почули наступне. Хлопчики мешкають у смт Новотроїцьк, одному 10 років, іншому 15 і він приїхав на відпочинок до бабусі.

Того дня приблизно о 13:00 потай від батьків вони виїхали на старенькому велосипеді з населеного пункту і прямували у Генічеськ на море, яке ніколи не бачили. Дороги не знали, тому запитували напрямок у водіїв. Проїхавши 50 км, діти дісталися узбережжя, купалися і засмагали. Ввечері погода різко змінилася, пішла злива, хлопчики злякалися і вирішили повертатися додому. Але дороги назад не пам’ятали, у 15-річного підлітка розрядився телефон, у малого його не було. Тому зателефонувати батькам вони не змогли, стояли розгублені на трасі і не знали, що робити. Крім того, боялися покарання батьків. Старший хлопчик зізнався, що дуже втомився і не мав сил везти товариша на велосипеді.

Поліцейські посадили хлопчаків у службовий автомобіль та відвезли додому. Дорогою дітям пояснили небезпеку їзди на велосипеді жвавою трасою, вказали на безвідповідальність їх вчинку і застерегли від подібних подорожей. У смт Новотроїцьк батьки хлопчиків не знаходили собі місця від хвилювання, разом з сусідами шукали дітей і вже хотіли звертатися в поліцію. З батьками поліцейські теж провели профілактичну бесіду і порадили краще пильнувати дітей. Дорослі подякували рятувальникам своїх нащадків, а хлопці по-дорослому потиснули руки поліцейським і щиро подякували за допомогу.


«Хочу звернутися до усіх громадян! Не будьте байдужими, чужих дітей не буває, звертайте увагу на усі підозрілі ситуації. Якщо вам здалося, що дитина загубилася, обов’язково запитайте у неї, де її батьки і чи не потрібна допомога», - зазначив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Ярослав Шанько.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии