Столичні оперативники затримали киянина за незаконне заволодіння мопедом

Менше ніж за добу оперативники затримали зловмисника, який саме розкомплектовував викрадений транспорт на запчастини. Відтепер йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

Подія сталася у Святошинському районі столиці на вулиці Якуба Коласа. До поліції на спецлінію 102 звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що виявив відсутність свого мопеду «Ямаха». За вказаною адресою оперативний черговий направив слідчо-оперативну групу територіального підрозділу.
Столичні оперативники затримали киянина за незаконне заволодіння мопедом


Як розповів начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула, правоохоронці опитали заявника, провели необхідні першочергові слідчі дії та опрацювали ряд відеозаписів:

«Завдяки камерам відеонагляду, що належать до системи «Безпечне місто», співробітники сектору розкриття незаконних заволодінь транспортними засобами відслідкували рух зловмисника на викраденому мопеді. У ході оперативно-пошукових заходів поліцейські встановили місце перебування угонщика. Зловмисник відігнав викрадений скутер у інший район столиці та вже почав його розкомплектовувати на запчастини».



35-річного киянина, який раніше судимий за серію угонів, грабежі та розбої, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Викрадений мопед вилучили у якості речового доказу.



Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Запобіжний захід йому обиратиме суд. Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років з конфіскацією майна, або без такої.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии