В Херсоні поліцейські повідомили про підозру в службовій недбалості колишньому посадовцю міськради

Сьогодні, 15 березня, слідчі обласного главку поліції повідомили про підозру у службовій недбалості колишньому чиновнику міськвиконкому. Своїми протиправними діями чоловік завдав збитків територіальній громаді міста на суму 260 тисяч гривень. За скоєне йому може загрожувати до п'яти років позбавлення волі.

В Херсоні поліцейські повідомили про підозру в службовій недбалості колишньому посадовцю міськради


Як повідомив заступник начальника слідчого управління Віктор Баранецький, сьогодні працівники слідчого управління за оперативного супроводження співробітників управління стратегічних розслідувань в Херсонській області та під процесуальним керівництвом прокуратури області повідомили колишньому службовцю Херсонського міськвиконкому про підозру в службовій недбалості, пов’язаній із виконанням умов договору про впровадження комплексної системи захисту інформації в міській раді. Своїми протиправними діями фігурант спричинив збитків територіальній громаді міста на суму 260 тисяч гривень.

Кримінальне провадження розпочате за ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше слідчим управлінням були скеровані до суду обвинувальні акти відносно ще одного колишнього працівника міської ради - за фактом службової недбалості при перевірці обсягу наданих послуг за вищевказаним договором, та керівника підрядної організації - за фактом привласнення бюджетних коштів, отриманих за надання послуг, які фактично були не надані (ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України).

Відділ комунікації поліції

Херсонської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии