У столиці оперативники затримали іноземця, який спочатку обікрав, а через кілька днів здійснив розбійний напад на пенсіонера

Під приводом реставрації меблів зловмисник познайомився з киянином, а потім заволодів його нагородними відзнаками, цінним посудом та іншими особистими речами. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні розбою та наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

У столиці оперативники затримали іноземця, який спочатку обікрав, а через кілька днів здійснив розбійний напад на пенсіонера


До чергової частини Солом’янського управління поліції від 85-річного киянина надійшло повідомлення про те, що в квартирі на Чоколівському бульварі на нього напав чоловік та забрав нагородну відзнаку. За вказаною адресою негайно виїхали екіпаж патрульних поліцейських, слідчо-оперативна група районного управління поліції та оперативники сектору розкриття злочинів проти власності.



Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Солом’янського управління поліції Ігор Леус, на місці події правоохоронці з’ясували, що коли потерпілий повертався додому на нього ззаду зненацька накинувся знайомий та заштовхав у квартиру. Після того, як правопорушник опинився у помешканні, то почав душити пенсіонера, заклеїв йому рот скотчем та забрав із шафи пам’ятний орден:

«У ході спілкування із заявником ми встановили, що з нападником він познайомився напередодні, оскільки звертався до нього за послугами реставрації меблів. Чоловік зазначив, що після попереднього візиту зловмисника він виявив відсутність двох нагородних відзнак та срібної чарки».



У результаті проведення оперативно-розшукових заходів оперативники Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками карного розшуку столичного главку переглянули відео с камер спостереження та встановили, що кривдник – іноземець, 1983 року народження. Протягом кількох годин чоловіка розшукали та затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час поверхневої перевірки та невідкладного обшуку у помешканні фігуранта поліцейські виявили викрадені речі киянина, ніж, а також гроші, які правопорушник отримав від продажу однієї з викрадених відзнак. Речові докази та знаряддя злочину вилучили і направили на проведення відповідних експертних досліджень.



«На даний час ми повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України – це розбій та направили клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. А також поліцейські збирають доказову базу для пред’явлення чоловіку про підозру у скоєнні крадіжки», - додав Ігор Леус.

Фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии