Незаконне повернення податків на понад 3 мільйони гривень: експосадовцям Броварської податкової інспекції повідомлено про підозру

Дії зловмисників кваліфіковані одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Протиправну діяльність групи осіб викрили оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції, слідчі Державного бюро розслідувань спільно з СБУ та Офісом Генерального прокурора.

Встановлено, що коли фігуранти були співробітниками Броварської об’єднаної податкової інспекції, упродовж 2015-2019 років незаконно вносили корективи в автоматизовану інформаційну систему та відомості до офіційних документів щодо сплачених податків. На підставі цього особам, які не мали на це права, було незаконно відшкодовано податок з доходів фізичних осіб.

Внаслідок протиправних дій податківців суб’єктам господарювання незаконно було повернуто понад 3 мільйони гривень державних коштів. Це підтверджується експертним висновком.

На підставі отриманих доказів п’ятьом особам було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Серед підозрюваних колишній начальнику одного з відділів Броварської податкової інспекції, три експодатківці та чоловік однієї зі співробітниць.

За скоєне зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии