У Чернівцях КОРДівці з усієї України вдосконалювали навички надання медичної допомоги пораненим

Двотижневі навчально-тренувальні збори з тактичної медицини серед спецпризначенців Корпусу оперативно-раптової дії відбулися на базі ГУНП в Чернівецькій області. Заняття проводили інструктори Департаменту «КОРД» НПУ, лікарі екстреної медицини та медицини катастроф, інші спеціалісти.

Тактична медицина – це спеціальний напрям, що включає в себе надання медичної допомоги пораненому під час виконання бойового завдання.

Протягом двох тижнів співробітники поліції відпрацьовували сучасні алгоритми, моделювали ситуації, які можуть статися в процесі виконання їхніх службових завдань, і на практиці вчилися застосовувати свої знання. Підготовка проводилася з метою набуття базових навичок для надання бійцями само- та взаємодопомоги в умовах бойової обстановки.

Спецпризначенці тренувалися визначати життєві показники, проводити розширені реанімаційні заходи підтримки життєдіяльності людини від моменту поранення до передачі потерпілого кваліфікованому медичному персоналу.

На практичному етапі навчань «КОРДівці» перевіряли власну кваліфікацію в умовах гірсько-лісистої місцевості й усували недоліки в своїй підготовці.

«Співробітник, який не володіє навичками самодопомоги, є небезпечним для себе та напарників. Його не можна допускати до виконання завдань з підвищеним ризиком, – наголосив начальник Управління «КОРД» ГУНП в Чернівецькій області. – Шанси на збереження життя у поранених залежать від товариша, який перебуває поруч, і його вміння правильно зупинити кровотечу, провести реанімаційні заходи тощо».

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии