У Києві правоохоронці  затримали торговця людьми, який переховувався від слідства

11 лютого, вночі оперативники Департаменту міграційної поліції НПУ та прикордонники затримали активного учасника злочинного угруповання торговців людьми. Зловмисникові слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 149 Кримінального кодексу України. Йдеться про торгівлю людьми в складі організованої злочинної групи. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
У Києві правоохоронці  затримали торговця людьми, який переховувався від слідства
Поліцейські встановили, що чоловік останні кілька років брав безпосередню участь у вербуванні співвітчизників для переправлення їх за кордон. Там завербованих українців втягували у злочинну діяльність, пов’язану з перевезенням нелегальних мігрантів на вітрильних яхтах з Республіки Туреччини до країн Європейського Союзу.
За інформацією працівників Департаменту міграційної поліції (МІПОЛ) та оперативних співробітників Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного РУ ДПС 11 лютого при спробі в’їзду фігуранта в Україну з Мінська було затримано.

Слідчі ГУНП в АР Крим відкрили кримінальне провадження за ст. 149 Кримінального кодексу України. Чоловік вже отримав повідомлення про підозру за вербування та переправлення за кордон чотирьох жителів Одеської області. За торгівлю людьми в складі організованої групи затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
«Українські поліцейські спільно з прикордонниками, Європолом, а також грецькими та італійськими правоохоронцями продовжують ідентифікацію жертв торгівлі людьми та збір доказів відносно їх експлуататорів. Розшукуваний сьогодні під конвоєм доставлений до Голосіївського районного суду, де йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у сумі 681 000 гривень», - розповів керівник Департаменту міграційної поліції Нацполіції (МІПОЛ) Сергій Пантелеєв.
Нагадаємо, раніше Нацполіція викрила транснаціональне злочинне угруповання торговців людьми.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии