У Києві зафіксовано понад 200 фактів порушення законодавства у рамках передвиборчої кампанії

Столичні правоохоронці склали 64 адміністративних протоколів та розслідують 6 кримінальних проваджень.

Загалом з початку передвиборчої кампанії більшість порушень пов'язані із незаконною агітацією - 149 випадків, конфлікти - 16, хуліганство - 13, підкуп виборців - 10. За всіма зазначеними фактами поліцейські здійснювали ретельну перевірку.

На даний час складено 33 адміністративних матеріалів за ст. 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях), 22 - за ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск), 2 - за ст. 212-9 (Порушення порядку ведення передвиборної агітації, агітації під час підготовки і проведення референдуму з використанням засобів масової інформації та порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Окрім цього, слідчими підрозділами поліції Києва розслідується 6 кримінальних проваджень: три - за перешкоджання здійсненню виборчого права, два - за фактами хуліганських дій та одне - за неправдиве повідомлення щодо замінування Центральної виборчої комісії України.

Правоохоронці продовжують слідкувати за всіма виборчими порушеннями та звертаються до громадян повідомляти про такі можливі факти з метою перевірки цієї інформації.

Відділ комунікації поліції Києва

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии