Поліцейські столичної підземки задокументували 148 порушень пасажирами дотримання карантинних обмежень

Правоохоронці спільно з муніципальною охороною продовжують контролювати дотримання киянами та гостями столиці правил карантину.

Поліцейські столичної підземки задокументували 148 порушень пасажирами дотримання карантинних обмежень


З метою належного дотримання профілактичних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території Київського метрополітену поліцейські особливу увагу приділяють, як наявності у громадян засобів індивідуального захисту так і правильного їх носіння.



З початку карантину столичні правоохоронці склали 148 адміністративних матеріалів, з яких 63 направлено на розгляд в районні суди міста Києва за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Трьох осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 17 000 гривень. Окрім цього, на 85 громадян накладено штраф правами поліції метрополітену за неправильне носіння індивідуальних засобів захисту.



Як зазначив начальник превентивної діяльності управління поліції в метрополітені Олександр Киричук, правоохоронці, які заступають на забезпечення публічного порядку на станції столичної підземки, у першу чергу проводять превентивні заходи та роз’яснюють пасажирам правила носіння засобів індивідуального захисту:

«Відповідно до нових санкцій за порушення карантину громадянами, які перебувають у підземці без вдягнутих засобів індивідуального захисту, передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це 170-255 гривень. Поліцейські у першу чергу націлені на проведення профілактичної роботи серед громадян та наголошують на необхідності не лише носіння засобів індивідуального захисту, але й правильного їх використання. На порушників, котрі категорично не погоджуються з законними вимогами поліції, правоохоронці на місці складають адміністративний протокол за ч. 2 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, правами поліції в київському метрополітені уже накладено штраф на 85 осіб на загальну суму 14 450 гривень».



Окрім цього, правоохоронці надають громадянам захисні маски, хто їх не має. Разом з тим вкотре закликаємо громадян не порушувати встановлених протиепідемічних заходів та не наражати себе і оточуючих на небезпеку.

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии