Поліцейські повідомили про підозру «наглядачеві» за Кропивницькою виправною колонією

Підозрюваний організував канал постачання наркотиків до установи та розгалужену мережу їх збуту на території Кропивницького. Також повідомлено про підозри і сімом його спільникам.

Злочинну діяльність організації викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. В ході слідства поліцейські встановили, що, користуючись авторитетом серед засуджених, так званий «наглядач» за виправною колонією організував діяльність з постачання наркотиків до установи та їх збут на території Кропивницького.

Поліцейські повідомили про підозру «наглядачеві» за Кропивницькою виправною колонією



До складу угруповання входили сім осіб, які за вказівками лідера забезпечували безперервне надходження метадону та канабісу до колонії. Передавали наркотики шляхом відправлення заздалегідь замаскованих посилок на ім’я засуджених, та перекидування пакунків через паркан. Серед учасників були чітко розподілені ролі, кожен відповідав за свою «роботу» - отримання та зберігання пакунків, збут наркотиків ув’язненим, отримання замовлень на волі та постачання їх до виправної колонії.


На підставі зібраних доказів слідчі за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру так званому «наглядачеві» за Кропивницькою виправною колонією - ч. 5 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України та сімом учасникам злочинної організації - ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 42 тисяч гривень застави, інші на даний час відбувають покарання у виправній установі.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии