У Києві правоохоронці підвели підсумки операції «Зброя і вибухівка»

Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські вилучили 63 одиниці вогнепальної зброї, понад 3600 боєприпасів, близько 7 кілограмів вибухових речовин та травматичну зброю.

Упродовж червня у столиці тривала операція «Зброя і вибухівка», яка спрямована на вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, виявлення та перекриття каналів контрабандного переміщення зброї, розкриття та розслідування злочинів, які вчинялись із застосуванням зброї, а також протидію злочинним угрупуванням та злочинним організаціям.

Протягом цього часу працівники поліції Києва задокументували 86 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї та боєприпасів. Крім того, у 20 кримінальних провадженнях зловмисникам оголошена підозра.

Приміром, у Шевченківському районі столиці з квартири чоловіка вилучили корпус гранати Ф-1 із запалом, близько 300 набоїв різного калібру, автомат Калашникова АКС-74, гвинтівки системи Мосіна, канабіс, метамфетамін та фенілнінтропропен. Встановлено, що зловмисник купляв через мережу Інтернет зброю та самостійно виготовляв заборонені засоби.

Також у цей період поліцейські Дарницького управління поліції у результаті відпрацювання оперативної інформації під час обшуку виявили на балконі місцевого мешканця пістолет системи ТТ, два споряджені магазини до нього, три гранати Ф-1, травматичний пістолет із ознаками переробки, предмет, схожий на постріл гранатометний ВОГ-25 та понад 640 набоїв різного калібру.

У Києві правоохоронці підвели підсумки операції «Зброя і вибухівка»


Крім того, у результаті профілактичного відпрацювання працівники Оболонського управління поліції вилучили у помешканні неодноразово судимого чоловіка мачете, револьвер, два пістолети та два кулемети.

За цими фактами проводяться розслідування за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Фігурантам вказаних кримінальних проваджень загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Катерина Поліщук

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии