На Херсонщині правоохоронці провели навчання щодо забезпечення публічного порядку під час виборчого процесу

У Каховці відбулися масштабні тактико-спеціальні навчання правоохоронців, які будуть задіяні на охорону публічного порядку та безпеки громадян під час позачергових виборів до Верховної Ради України. Загалом у навчаннях взяли участь 270 представників силових структур та 20 одиниць техніки.

В навчаннях взяли участь працівники поліції, в тому числі патрульні, Херсонщини та АР Крим, бійці підрозділів спеціального призначення обласного главку поліції, Управління КОРД та спецпідрозділу патрульної поліції ТОР, військовослужбовці Національної гвардії, представники державної служби з надзвичайних ситуацій, курсанти Херсонського факультету Одеського університету внутрішніх справ.

На Херсонщині правоохоронці провели навчання щодо забезпечення публічного порядку під час виборчого процесу
Протягом двох днів на базі Каховського відділу поліції правоохоронці навчалися, як діяти у разі виникнення можливих правопорушень та інших ситуацій на виборчих дільницях. Були відпрацьовані такі ситуації, як блокування роботи ДВК, транспортних засобів, захоплення виборчої комісії злочинцями та їх знешкодження, виникнення сутички між футбольними вболівальниками, їх невдоволення діями правоохоронців та намагання визволити з поліції затриманих друзів-правопорушників, забезпечення публічного порядку під час мирних зібрань громадян та політичних заходів.

За словами заступника начальника обласного главку поліції Олексія Манжиєвського, навчання були наближені до реальних подій і проведені з метою перевірки готовності силовиків реагувати на позаштатні ситуації, а також відпрацювати взаємодію між підрозділами системи МВС при забезпеченні публічного порядку та безпеки громадян, зокрема під час проведення позачергових парламентських виборів. Усі підрозділи добре впорались з поставленими завданнями. За вказівкою начальника поліції Херсонщини генерала поліції третього рангу Артура Мєрікова такі навчання будуть проводитись і надалі, згідно з розробленим графіком, і охоплять правоохоронні підрозділи усіх районів області.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии