Колишньому головному бухгалтеру комунального підприємства Хмельницької міської ради, який привласнив 1,5 мільйони гривень, оголосили про підозру

Чоловік підозрюється у відмиванні коштів, здобутих злочинним шляхом.

Співробітники Управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими Хмельницького відділу поліції за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури встановили, що підозрюваний з метою власного збагачення упродовж майже двох років вносив у банківські платіжні системи підприємства завідомо неправдиві відомості про зарахування коштів на власний картковий рахунок. Таким чином чоловік систематично підвищував собі заробітну плату.

У подальшому зловмисник зазначені кошти перевів через банківські термінали у готівку, яку згодом використав на власні потреби. У результаті вказаних протиправних дій комунальному підприємству завдано майнової шкоди на суму 1,5 мільйони гривень.

У межах кримінального провадження співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області спільно зі слідчими поліції здобуто достатньо доказів вини правопорушника, що стало підставою для оголошення йому підозри за частиною 1 статті 209 (Легалізація (відмивання) доходів, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією майна.

Зловмиснику судом було обрано міру запобіжного заходу домашній арешт.

Сектор комунікації за інформацією УЗЕ в Хмельницькій області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии