У Києві поліцейські затримали крадіїв двигуна з човна та вилучили у одного з них зброю та боєприпаси

Вартість викраденої запчастини коштує понад 150 000 гривень, що майже удвічі перевищує ринкову ціну самого водного транспорту. Проте збагатитися за рахунок законного власника зловмисникам завадили правоохоронці, які затримали їх у той момент, коли вони приїхали до схованки забрати двигун. За фактом угону річкового судна слідчі розпочали кримінальне провадження, а після проведення обшуків із вилучанням зброї та боєприпасів, додатково кваліфікували подію.

До відділу поліції в річковому порту «Київ» надійшло повідомлення про те, що в акваторії Дніпра знаходиться катер без двигуна, а саме з явними ознаками його викрадення. На місце виїхала слідчо-оперативна група та опитала місцевих рибалок, які виявили човен.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, у ході першочергових дій оперативні працівники річкової поліції та управління карного розшуку столичного главку встановили особу власника водного транспорту. Чоловік зазначив, що залишив катер на стоянці в Оболонському районі міста, звідки його угнали. При цьому потерпілий додав, що двигун плавзасобу був оснащений GPS-навігатором, а відтак поліцейські за кілька хвилин встановили його місцезнаходження.

«Ми з’ясували, що викрадений двигун хтось закопав у землю на півострові у затоці «Собаче гирло». Через деякий час на це місце під’їхав позашляховик, звідки вийшли двоє чоловіків та попрямували до схованки. У цей момент водій, як тільки помітив працівників поліції, вибіг та кинувся навтьоки, залишивши у салоні свої речі, у тому числі особисті документи. Його подільникам нічого не залишилося, як добровільно зізнатися у злочині», - повідомив начальник столичної поліції.

У Києві поліцейські затримали крадіїв двигуна з човна та вилучили у одного з них зброю та боєприпаси


Чоловіків затримали на місці з речовим доказом – двигуном від катеру, який згодом упізнав потерпілий. Під час поверхневого огляду у кишені одного із затриманих правоохоронці вилучили ключі від іномарки, яку поліцейські знайшли у гаражному кооперативі на вулиці Маршала Гречки, де провели санкціонований обшук.




«У салоні автівки ми знайшли мачете кустарного виробництва, відмички та набір автомобільних ключів, а у гаражі – навісний двигун від човна з явними слідами кустарного демонтажу, пускові елементи та комплектуючі до двигунів, а також предмети, схожі на пістолет Макарова, мисливську рушницю, автомат Калашникова та глушник до нього, кілька сотень набоїв різного калібру. Окрім того, вилучили набір відмичок до замків автомобілів, комплекти ключів, електронні пристрої для відкриття та запуску автомобільних двигунів, а також посвідчення державних органів. Вилучені предмети направлені на експертизу для отримання відповідних висновків», - зауважив Андрій Крищенко.





Для подальшого проведення слідчих дій затриманих доправили до відділу поліції в річковому порту «Київ». Вони – уродженці столиці, 1975 та 1966 років народження, раніше судимі за грабежі та вбивство. За вказані злочини відбували покарання у місцях позбавлення волі від 3-х до 11-ти років відповідно.

«Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 278 (Угон річкового судна) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Проводиться комплекс заходів, спрямованих на встановлення причетності затриманих до вчинення інших злочинів на території міста Києва, а також розшукові дії для затримання третього фігуранта, 1974 року народження, для проведення відповідних слідчих дій», - додав Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии