На Чернігівщині поліція відкрила кримінальне провадження за незаконне використання виборчого бюлетеня

У Срібнянському районі Чернігівщини поліцейські розслідують факт голосування за іншого виборця, вчинений посадовою особою дільничної виборчої комісії.

Сьогодні до Срібнянського відділення поліції надійшло повідомлення, що заступниця голови однієї з сільських виборчих дільниць району вчинила незаконні дії з виборчим бюлетенем. За словами заявника, посадова особа отримала бюлетень за іншу людину, власноруч його заповнила та вкинула до скриньки для голосування.

На Чернігівщині поліція відкрила кримінальне провадження за незаконне використання виборчого бюлетеня


За викликом до місця події було направлено слідчо-оперативну групу Срібнянської районної поліції.

Слідчий вніс інформацію про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии