На Херсонщині поліція повідомила про підозру місцевому мешканцю в підкупі виборця.

На початку жовтня в Чаплинське відділення поліції звернувся один із кандидатів на посаду селищного голови Чаплинської селищної ради. Він розповів, що виявив у списках громадянина з ідентичним прізвищем, який зареєструвався, як самовисуванець. За даним фактом Чаплинським відділенням поліції зареєстровано кримінальне провадження.

За процесуальним керівництвом Генічеської місцевої прокуратури в ході досудового розслідування поліцейські встановили, що з метою ввести в оману виборців, вплинути на результати виборів та свободу волевиявлення громадян шляхом розподілу голосів за кандидатів з одним прізвищем, мешканець смт.Чаплинка, відшукав на території Херсонської області в м. Нова Каховка, громадянина України, прізвище якого ідентичне зареєстрованому кандидату на посаду голови Чаплинської селищної ради Херсонської області.
Потім, умовив цього громадянина погодитись на неправомірну угоду, яка полягала в добровільній реєстрації виборця в кандидати на посаду Чаплинського селищного голови на перших місцевих виборах, які заплановано на 25.10.2020, за винагороду. При цьому житель Чаплинки надав громадянинові й необхідні кошти для сплати встановленого законом внеску.

Сьогодні жителю Чаплинки поліцейські вручили підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України. Тобто надання виборцю неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права, за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’яти років. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии