Поліція Донеччини відкрила чотири кримінальних провадження щодо порушень, пов’язаних із виборчим процесом

У Маріуполі поліція перевіряє два факти ймовірного підкупу виборців, а у Мар’їнці - за фактом перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу та втручання службової особи у здійснення виборчою комісією їх повноважень.

Поліція Донеччини відкрила чотири кримінальних провадження щодо порушень, пов’язаних із виборчим процесом


До поліції Маріуполя надійшла інформація, що невідомі особи перешкоджають здійсненню виборчого права шляхом дискредитації, а саме - телефонують громадянам з пропозицією грошової винагороди за голосування на користь однієї з політичних партій, що не відповідає дійсності.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді від 3 до 7 років позбавлення волі.

Також до поліції надійшло повідомлення, що за попередньою змовою невстановлені особи здійснюють підкуп виборців, телефонують громадянам та пропонують грошову винагороду за голосування на користь політичної партії.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді від 5 до 7 років позбавлення волі.

До поліції Мар’їнки, як суб’єкт виборчого процесу, звернулася фізична особа підприємець із заявою про притягнення до відповідальності осіб, що без дозволу зайшли до приміщення типографії під час виготовлення виборчих бюлетенів.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 157 «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача» Кримінального кодексу України.

Друге звернення надійшло звернення від суб’єктів виборчого процесу щодо незаконних дій зі сторони голови Курахівської міської територіальної виборчої комісії, яка розглянула на засіданні комісії звернення ФОП та шляхом омани схилила членів комісії звернутися до правоохоронних органів.

За фактом відкрито кримінальне провадження ч.4 ст. 157 «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача» Кримінального кодексу України.

За всіма фактами проводиться досудове розслідування.

Поліція закликає учасників виборчого процесу дотримуватися вимог закону щодо підготовки та проведення виборів, а до громадян звертаються з проханням – повідомляти до поліції інформацію про відомі їм порушення.

Відділ комунікації поліції

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии