У Запоріжжі слідчі поліції повідомили про підозру чотирьом особам, які надали неправдиві відомості до органу ведення Державного реєстру виборців 

На підставі зібраних доказів буде прийнято рішення щодо скерування обвинувального акту до суду для розгляду і прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Нагадаємо: 9 вересня до Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про факт масового підвозу громадян до Запорізького відділення ведення реєстру виборців з метою зміни виборчої адреси, що може бути підставою для наступних фальсифікацій під час проведення виборів.
За даним фактом слідчим відділом Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального Кодексу України.
В ході проведення досудового розслідування встановлено, що ряд осіб, які проживають на території міста Запоріжжя, безпідставно подали заяви про зміну місця проживання до Запорізького відділу ведення державного реєстру виборців Запорізької районної адміністрації.

Під час опитування вказані громадяни називали плутані причини зміни своєї виборчої адреси. Але всім їх необхідно було тимчасово перебувати в день виборів в населених пунктах, розташованих на території Запорізького району, які відносяться до Широкінської об’єднаної територіальної громади.
Крім того, особи, які фактично проживають за вказаними адресами в Запорізькому районі, повідомили слідчим, що нікому не надавали дозволу голосувати за їх місцем мешкання.

Таким, чином, на підставі зібраних доказів чотирьом фігурантам, два з яких 2000 року народження, а також 1986 та 2001 років народження повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 158 Кримінального кодексу України, а саме в умисному поданні до органу ведення Державного реєстру виборців неправдивих відомостей про виборців, щодо нового місця мешкання, де вони не мали наміру та фактичної можливості проживати.

За вказане кримінальне правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.
Відділ комунікації поліції Запорізької області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии