За фактом нападу на відеооператора на території ТЦ «Барабашово» трьом особам повідомлено про підозру

Сьогодні Київським районним судом обрано запобіжний захід ще двом фігурантам кримінального провадження.

За фактом нападу на відеооператора на території ТЦ «Барабашово» трьом особам повідомлено про підозру


Нагадаємо, що 7 червня під час конфлікту на території торговельного центру «Барабашово» невідомі перешкоджали професійній діяльності 36-річного представника ЗМІ, який здійснював відеозйомку подій. Зловмисники погрожували йому фізичною розправою, а також застосовували відносно нього фізичне насильство, небезпечне для життя та здоров’я.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів на сьогоднішній день працівники поліції встановили трьох осіб, причетних до нападу на представника ЗМІ. Одному з них, 26-річному харків’янину, раніше повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. 12 червня 2019 року суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 10 серпня 2019 року із застосуванням електронного засобу контролю.

Іншим двом особам, 21-річному та 37-річному харків’янам, також повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналіста), ч. 2. ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), а 37-річному чоловіку ще й за ч. 1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 26 червня 2019 року, Київський районний суд обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Наразі слідство триває, встановлюються інші особи, причетні до нападу на відеооператора на території торговельного центру «Барабашово».

Відділ комунікації поліції Харківської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии