Збільшення кількості звернень про домашнє насильство демонструє, що люди стали більше довіряти поліції, - Катерина Павліченко

Така динаміка не свідчить про збільшення домашнього насильства, а показує, що люди стали більше поінформованими та більше звертаються по допомогу до поліції. Про це заявила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Збільшення кількості звернень про домашнє насильство демонструє, що люди стали більше довіряти поліції, - Катерина Павліченко


«Сьогодні в суспільстві формується нульова толерантність до випадків домашнього насильства. Люди починають розпізнавати це явище, звертатися до поліції, знають як бути в такій ситуації. Так, у порівнянні з першим півріччям минулого року, поліцейські отримали на 48% більше звернень за захистом від домашнього насильства. В 2020 році було отримано 101 584 повідомлень, в той час як в 2019 році – 68 490. Дійсно, в умовах карантину ця тема стала ще більш очевидною та видимою, оголилися ті проблеми, які були раніше», - сказала Катерина Павліченко.

Заступниця міністра зазначила, що в порівнянні з минулим роком, кількість зареєстрованих звернень та повідомлень щодо випадків домашнього насильства збільшилася майже в два рази, але це не говорить про те, що домашнього насильства в Україні стало більше.

«МВС визначило одним із пріоритетних напрямків відомства запобігання та протидію домашньому насильству. З цією метою посилено інформаційні кампанії; впроваджуються механізми, спрямовані на невідворотність покарання для кривдника; підвищується рівень професійної обізнаності працівників; посилена співпраця з громадським сектором та міжнародними партнерами; напрацьовуються алгоритми реагування та дій з боку Національної поліції України; всі підрозділи поліції в межах своєї компетенції залучені до реагування на випадки домашнього насильства», - сказала заступниця міністра.



Катерина Павліченко зазначила, що Президент України Володимир Зеленський сьогодні підписав Указ про невідкладні заходи, направлені на протидію домашньому насильству.



Указ направлений на додержання гарантій і захисту прав та інтересів осіб, що страждають від насильства, а також надання допомоги таким особам та створення відповідних умов для реалізації кожною дитиною права на зростання у безпечному сімейному оточенні. Такий документ став результатом плідної співпраці громадськості та державних інституцій.

Катерина Павліченко повідомила, що МВС та НПУ розробили План безпеки в умовах карантину, створено серію відеороликів, освітній серіал про онлайн-інструменти протидії домашньому насильству, запущено чат-бот #ДійПротиНасильства @police_helpbot.


Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии