МВС зацікавлене, щоб вибори до вищого законодавчого органу України відбулися чесно, бо від цього залежить авторитет держави, – Іван Варченко

На цьому радник міністра внутрішніх справ наголосив під час спільної селекторної наради очільників підрозділів Центральних органів виконавчої влади системи МВС Полтавської області.

МВС зацікавлене, щоб вибори до вищого законодавчого органу України відбулися чесно, бо від цього залежить авторитет держави, – Іван Варченко


У робочій зустрічі, яка сьогодні відбулася в Головному управлінні поліції області, взяли участь керівники апарату обласної поліції та його територіальних підрозділів, управління патрульної поліції, регіональних органів ДСНС, державної міграційної служби, Національної гвардії та прикордонної служби в аеропорту «Полтава».
"Маємо достатній досвід роботи з урахуванням минулих виборів. Знаємо, що роботу МВС високо оцінили українське суспільство й іноземні партнери, – наголосив Іван Варченко. – Навіть кандидати, які брали участь у виборчих перегонах подякували нам за професіоналізм".

Представник МВС зазначив, що поліція та інші структурні підрозділи відомства готові стати гарантом дотримання законності під час виборчої кампанії та в день волевиявлення громадян, дотримуючись при цьому політичної нейтральності.


«Щоб вчасно реагувати й попереджувати будь-які порушення виборчого законодавства, закликаємо штаби політичних партій і кандидатів у депутати Верховної Ради України до тісної співпраці. Вся надана інформація, навіть про наміри вчинення правопорушення, буде належним чином облікована та миттєво перевірена», - наголосив радник міністра.



Також Іван Варченко звернув увагу присутніх на ключові завдання, що стоять перед правоохоронними органами, з-поміж яких: стовідсоткова реєстрація заяв і повідомлень громадян; активна взаємодія із засобами мас-медіа; інформаційна та роз’яснювальна робота як серед електорату, так і штабів політичних сил і кандидатів в депутати на мажоритарних округах; недопущення фактів підкупу виборців (незалежно від способу – грошима, продуктами тощо).

"За якість влади несе відповідальність народ, який її обирає. Отже, вибори мають бути чесними, прозорими, демократичними й законними, а результат має відповідати легітимному волевиявленню громадян", - підкреслив радник.



Представники кожної ланки системи МВС, присутні на нараді, прозвітували про стан готовності до забезпечення правопорядку під час виборів, відповідно до своїх завдань у загальному механізмі забезпечення законного виборчого процесу.
Відділ комунікації поліції Полтавської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии