Кримські правоохоронці затримали в Києві колишнього бойовика так званої «Самооборони Криму»

У зловмисника провели обшук за теперішнім місцем його проживання. При обшуку слідчі вилучили документи та інші речові докази. Затриманому інкримінують участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях. Про це сьогодні, 4 серпня, повідомив начальник главку поліції Криму Віталій Стрижак.

За його словами, слідчі Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України. Досудове розслідування було розпочате у жовтні 2017 року за подіями, що мали місце в Автономній Республіці Крим на початку березня 2014 року.

В рамках розслідування правоохоронці встановили, що 28-річний на той момент уродженець м. Ялта вступив до лав так званої «Самооборони Криму». Озброєний молодик разом з поплічниками знаходився на блокпосту при в’їзді до Ялти. Зловмисники перевіряли документи у громадян, обшукували транспортні засоби. Згодом окупаційна влада анексованого півострова нагородила молодика медаллю «За возвращение Крыма».

Кримські правоохоронці затримали в Києві колишнього бойовика так званої «Самооборони Криму»


Начальник поліції Криму Віталій Стрижак повідомив, що правоохоронці встановили теперішнє місце проживання колишнього бойовика «Самооборони Криму». Поліцейські Криму спільно з працівниками СБУ та під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим провели обшук у помешканні зловмисника.



При обшуку правоохоронці вилучили документи та інші речові докази. Затриманому ексбойовику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.



«На теперішній час Голосіївським районним судом Києва вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – повідомив Віталій Стрижак, додавши, що затриманому зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, нещодавно кримські слідчі повідомили про підозру так званому «смотрящему» за одним із міст Київщини.

Головне управління Національної поліції

в АР Крим та м. Севастополі

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии