Поліція Києва з початку року перекрила два міжнародних канали торгівлі людьми

Завдяки злагодженим діям співробітників відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми столичної поліції із сексуального рабства визволено 8 жінок. Окрім того, за результатами роботи підрозділу, до столичних судів скеровано 12 кримінальних проваджень за фактами торгівлі людьми, 18 – за створення місць розпусти та 22 – за сутенерство.

З початку 2020 року працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Києва припинили діяльність п’ятьох злочинних груп, які займались організацією перетину громадянками кордонів України з подальшою сексуальною експлуатацією у Туреччині. Також встановили осіб, що здійснювали торгівлю новонародженими дітьми на території України, Росії та Китайської Народної Республіки.

Поліція Києва з початку року перекрила два міжнародних канали торгівлі людьми




За результатами роботи підрозділу у даному напрямку зареєстровано 26 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування 6 особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів.

Окрім того, задокументовано 25 злочинів, передбачених ст. 303 (Сутенерство) Кримінального кодексу України, у результаті чого 19 фігурантам повідомлено про підозру. Також розпочаті 18 кримінальних проваджень за ст. 302 (Створення або утримання місць розпусти і звідництво) Кримінального кодексу України, а 7 особам повідомлено про підозру.



Слідчі столичної поліції завершили досудові розслідування у кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скерували до столичних судів. Наразі на розгляді у судових установах перебувають 12 кримінальних проваджень за торгівлю людьми, 18 – за створення місць розпусти та 22 – за сутенерство.




Поліція Києва просить громадян, якщо ви стали свідком або жертвою такого злочину негайно телефонуйте до поліції за номером 102 або на Національну «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми та консультації мігрантів за номером 0 800 505 501 чи 527, аби правоохоронці могли одразу відреагувати та допомогти.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии