На столичному залізничному вокзалі кінологи провели тактичні навчання

Правоохоронці разом із чотирилапими вихованцями відпрацьовували навички пошуку вибухівки та зброї у камерах схову та залах очікування.

На столичному залізничному вокзалі кінологи провели тактичні навчання


Начальник кінологічної служби поліції Києва Микола Куцук розповів, що до пошуку вибухівки та зброї залучались службові собаки породи німецька вівчарка та бельгійська вівчарка малінуа вперше після проведеного курсу дресирування в Житомирському навчальному центрі підготовки поліцейських:

«Навчання подібного роду є вкрай необхідними, адже вони готують нас до реальних ситуацій. Тож ми намагались створити умови, максимально наближені до справжніх, аби у випадку небезпеки знати як діяти. І ми відпрацьовували вигадане повідомлення про підозрілу сумку, а кінолог зі службовим собакою оглянули пакунок на предмет вибухових речовин чи предметів. Також за сценарієм навчань у залі очікування сидів умовний зловмисник зі зброєю та вибухівкою, на якого миттєво відреагував службовий собака та своєю поведінкою привернув увагу поліцейського».



За результатами проведених навчань, поліцейські підвели підсумки та вирішили, що спрацювали добре. Тренування з чотирилапими напарниками проводитимуть й надалі.



Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии