Поліцейські провели профілактичні рейди у Дніпровському районі столиці

Мета цих заходів спрямована на попередження злочинності як з боку дітей, так і відносно них. Це можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці, а також стимул для батьків до виконання обов’язку гідно нести відповідальність за виховання своїх дітей.

Поліцейські провели профілактичні рейди у Дніпровському районі столиці


До відпрацювання залучили співробітників відділу превентивної діяльності Дніпровського управління поліції, працівників столичного главку та полк поліції особливого призначення №1. Правоохоронці пройшли інструктаж з профілактики правопорушень у дитячому середовищі, запобіганню дитячій бездоглядності та безпритульності.



Як розповів заступник начальника Дніпровського управління поліції Олексій Запорожченко, правоохоронці поділили район на сектори, а відтак кожна група відпрацьовувала свою територію:

«Ми обстежили парки та сквери у житловому масиві Русанівка, а також столичний Гідропарк. Під час рейду виявили чотирьох неповнолітніх хлопців та дівчат, які вживали алкоголь. Також провели з дітьми профілактичні бесіди про негативний вплив шкідливих звичок на здоров’я».



За результатами рейду, поліцейські склали відповідні протоколи на батьків, які згідно зі ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, не виконують обов’язки з виховання дітей. Також склали п’ять протоколів на дорослих: три – за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) та два – за ст. 175 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) Кодексу про адміністративні правопорушення. Адміністративні матеріали передали до суду та до служби у справах дітей.



Начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності поліції Києва Оксана Поплавська розповіла, що у столиці поліція постійно проводить профілактичну роботу з виявлення фактів вживання неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів:

«З початку шкільних літніх канікул багато дітей ще залишилися у місті та належать самі собі, адже батьки зайняті на роботі. Ми намагаємося виявити таких підлітків, провести з ними профілактичні бесіди, аби уникнути вчинення ними кримінальних чи адміністративних правопорушень. Також нагадуємо їм правила безпеки та про неприпустимість вживання алкоголю і паління у громадських місцях», – додала Оксана Поплавська.



Нагадуємо, у разі виявлення фактів вживання алкоголю чи тютюнопаління підлітками, яким виповнилося 16 років, будуть складені адміністративні протоколи. У інших випадках - адміністративна відповідальність покладається на їхніх батьків.




Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии