На Буковині правоохоронці затримали іноземця, який перебував у міжнародному розшуку

Протягом чотирьох місяців поліцейські задокументували три факти вчинення іноземцем шахрайств на території Чернівецької області. Зловмисник входив у довіру до буковинців та під приводом купівлі чи ремонту автомобілів незаконно заволодівав їхніми транспортними засобами та грошима. Загальна сума грошових коштів отриманих шахрайським шляхом становить 600 тисяч гривень.

На Буковині правоохоронці затримали іноземця, який перебував у міжнародному розшуку


29-річний зловмисник обманом заволодів грошима та автомобілями на території Республіки Молдова, так і на території Чернівецької області. За вчинення даного злочину правоохоронні органи Молдови відкрили кримінальну справу за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу. Правоохоронці сусідньої держави розшукували чоловіка з 2019 року. У лютому цього року фігуранта оголосили у міжнародний розшук для затримання та екстрадиції на батьківщину.

Вчинивши низку злочинів на Буковині, слідчі Шевченківського відділення поліції за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області відкрили три кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

У результаті проведених оперативно-розшукових дій правоохоронці встановили, що ці злочини скоїв 29-річний громадянин Республіки Молдова.



Відтак - оперативники Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його у Закарпатській області в порядку статті 582 (Особливості затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення за межами України) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі чоловіка затримано в порядку статті 582 (Особливості затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення за межами України) Кримінального процесуального кодексу України.
Шевченківський районний суд міста Чернівців розглянув клопотання прокурора щодо тимчасового арешту затриманого в порядку статті 583 (Тимчасовий арешт) Кримінального процесуального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии