Столичні поліцейські затримала зловмисника, підозрюваного у викраденні мопеда

Нетверезий 27-річний місцевий мешканець проник на охоронюваний авто майданчик та шляхом пошкодження замка запалення викрав двоколісний транспортний засіб. Фігуранта притягли до кримінальної та адміністративної відповідальності.

Зранку до чергової частини Деснянського управління поліції від місцевого мешканця надійшло повідомлення про угон мопеда з автостоянки на вулиці Береті. Для з’ясування всіх обставин на місце події виїхали патрульні та слідчо-оперативна група територіального управління поліції.

Столичні поліцейські затримала зловмисника, підозрюваного у викраденні мопеда


«Під час несення служби екіпаж патрульної поліції побачив на дорозі мопед «Honda», який за орієнтуванням у розшуку. На вимогу правоохоронців водій зупинив транспортний засіб та під час перевірки з’ясувалося, що керманич немає жодних документів на мопед», - розповів слідчий Деснянського управління поліції Євген Статкевич.

Поліцейські доставили 28-річного чоловіка з явними ознаками сп’яніння до управління для проведення подальших першочергових слідчих дій.

«Спілкуючись з затриманим, ми дізналися, що близько третьої години ночі він зайшов на охоронюваний автомобільний майданчик та, пошкодивши замок запалення, викрав транспортний засіб. Раніше судимого за майнові злочини чоловіка затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 289 Кримінального кодексу України, це незаконне заволодіння транспортним засобом. За таке правопорушення передбачено до п’яти років позбавлення волі»,- додав правоохоронець.

Разом з тим, після перевірки на стан сп’яніння на фігуранта склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Федоровська

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии