У Києві працівники поліції вилучили у місцевої мешканки наркотики та зброю

Фігурантці оголошено про підозру у вчиненні низки злочинів та обирають запобіжний захід. Досудове слідство встановлює інших учасників схеми постачання та збуту вилучених наркотиків, роздрібна вартість яких складає понад 80 тисяч гривень.

У Києві працівники поліції вилучили у місцевої мешканки наркотики та зброю


У ході проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного обігу наркотиків поліцейські встановили мешканку Дарницького району столиці, яка організувала наркопритон та незаконно займалася розповсюдженням наркотиків.



Під час документування протиправної діяльності підозрюваної працівники управління протидії наркозлочинності столичного главку поліції затримали 31-річну жінку, яка збувала наркотики «із рук в руки» та шляхом розкладання закладок. Безпосередньо у затриманої та у ході санкціонованого обшуку у квартирі за місцем її помешкання правоохоронці вилучили розфасовані у 156 пакунків наркотичні та психотропні засоби: 120 г марихуани та 100 г амфетаміну, а також два пістолети травматичної дії – «Perfecta» та «Stalker» з явними ознаками переробки для стрільби бойовими набоями, 66 патронів різного калібру та гранату Ф-1 із запалом УЗГРМ. Крім того, до речових доказів долучили вилучені електронні малі ваги, засоби для фасування наркотиків та майже 4000 гривень, отримані від продажу наркотичних засобів. Вилучене направлено на відповідні експертизи.



Власницю наркотиків та арсеналу, яка раніше була засуджена за зберігання наркотичних речовин, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Жінці обирають запобіжний захід.



Слідчі Дарницького управління поліції повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (Збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян) та ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.



Також в рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України поліція встановлює походження вказаної зброї, гранати та патронів.

Відділ комунікації поліції Києва

Євген Ласкін

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии