В трьох підрозділах поліції Харкова планується впровадження проекту Custody records

Процес впровадження в діяльність Національної поліції України системи обліку всіх дій щодо затриманих Custody records почався з грудня 2017 року. Це надасть змогу забезпечити гарантії базових прав затриманих та унеможливити безпідставні звинувачення працівників поліції.
Про розвиток проекту Custody records в ГУНП в Харківській області йшлося під час робочої зустрічі начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерія Сокуренка з керівником Управління дотримання прав людини НПУ Русланом Горяченком. У зустрічі також взяли участь начальник Департаменту Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов, директор Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги» Микола Сіома, директор громадської організації «Експертний центр прав людини» Віктор Чупров, менеджерка програми "Права людини та правосуддя" МФ Відродження Василина Яворська.
За словами Валерія Сокуренка, Харків готовий до новацій.

– Ми прагнемо працювати в нових умовах, адже захист прав людини є пріоритетом в роботі органів Національної поліції, - зазначив очільник обласного главку. – Також важливо захистити і поліцейських, які несуть службу у підрозділах зі специфічними умовами.
Учасники наради відвідали територіальні підрозділи – Індустріальний, Основ'янській відділи поліції, а також ізолятор тимчасового тримання №1 у Харкові, в яких впроваджується новий проєкт. Вони оглянули адміністративні будівлі для подальшого проведення розрахунків, складання плану необхідних ремонтних робіт та закупівлі техніки.
- Сьогодні в чотирьох ізоляторах країни система Custody records вже повноцінно працює, - зазначив начальник Управління дотримання прав людини НПУ Руслан Горяченко. - ІТТ №1 у Харкові стане п’ятим підрозділом, де буде запроваджений новий проєкт. В підрозділі вже працює інспектор з дотримання прав людини.
Як розповів Руслан Горяченко, інспектор з дотримання прав людини здійснює первинне інтерв’ю з кожною доставленою особою щодо обставин її затримання та поводження з нею з боку правоохоронців до моменту її доставляння в ІТТ, а також фіксацію всіх дій щодо цієї особи під час перебування в ІТТ у спеціальній електронній базі.
Відкриття і повноцінне функціонування системи в харківських підрозділах заплановано у липні.
Відділ комунікації поліції Харківської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии