На Луганщині поліція виявила факт торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації

Відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління, під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області, було виявлено та задокументовано факт торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації

За результатами проведеного розслідування було встановлено, що 27-річна мешканка м. Сватове, повернувшись в Україну з Ліванської республіки, де деякий час «працювала» повією, повинна була замість себе відправити до Бейруту дівчину для виконання тієї ж роботи, і паралельно з цим ще підбирати дівчат для відправки за кордон для роботи з надання сексуальних послуг.

Так, познайомившись з 23-річною сватівчанкою, у якої були проблеми економічного характеру, вона їй запропонувала роботу у Бейруті, розповівши про нібито високий заробіток, нормальні умови роботи і проживання та добре ставлення працедавця.

Отримавши від дівчини згоду щодо працевлаштування на території Ліванської республіки задля надання сексуальних послуг , жінка придбала їй квітки до Бейруту. Але, співробітники поліції не допустили реалізації факту торгівлі людьми з метою подальшої сексуальної експлуатації.

06 червня слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів за місцем мешкання підозрюваної було проведено санкціонований обшук під час якого були вилучені речові докази, які підтверджують її протиправні дії, спрямовані на вербування дівчини з метою сексуальної експлуатації в якості повії на території Ліванської Республіки.

Жінці повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід. Під час проведення слідства жінка у скоєному злочині розкаялася. Натепер досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею 149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) закінчено, обвинувальний акт спрямовано до суду.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції Луганської області

Новости по теме

{related-news}

Комментарии (0)

добавить комментарий

Добавить комментарий

показать все комментарии